Betekenis van BHV

Wat is de betekenis van BHV? De afkorting staat voor bedrijfshulpverlening. In praktische zin betekent het dat u de veiligheid binnen uw organisatie kunt garanderen. Door één of meerdere personen binnen uw bedrijf op te leiden om goed te handelen tijdens een noodsituatie.

De belangrijke voorschriften werden al in 1989 vastgesteld in de Richtlijn 89/391/EEG, waarna BHV in 1994 verplicht werd voor alle organisaties. Met name als er bijzondere gevaren aanwezig zijn is het belangrijk om de regels nauwlettend na te leven.

BHV betekenis: veiligheid van uw organisatie

De betekenis van de afkorting BHV is de meeste mensen duidelijk. De betekenis voor de veiligheid van uw organisatie is echter veel breder. Het is binnen uw bedrijf belangrijk om goed te kunnen laten handelen, zodra er echt wat aan de hand is. BHV’ers weten wat te doen in een noodsituatie, zodat ze medewerkers, klanten en andere bezoekers in veiligheid kunnen brengen. Zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken, wanneer er onverhoopt een keer wat gebeurt.

BHV diploma halen

Wilt u het BHV diploma (www.bhvamsterdam.nl/kennisbank/bhv-diploma/) halen om netjes te voldoen aan de eisen uit de ARBO-wet? Wij leggen u de betekenis van BHV uit tijdens de trainingen en de cursussen. Aan de hand van de afkorting, maar vooral op basis van de theorie en praktijk die we behandelen.

Zodra u de BHV betekenis goed doorgrondt ontvangt u daarvoor het officiële certificaat. Dat is een jaar geldig, waarna we u graag uitnodigen voor een herhaling om uw kennis goed op peil te houden.