Wat is BHV

Wat is BHV en waar heeft u dat voor nodig? Het staat voor bedrijfshulpverlening, is verplicht en garandeert een veilige omgeving binnen uw organisatie. Zorg er met een BHV cursus voor dat er altijd een BHV’er aanwezig is binnen uw bedrijf. Hij of zij weet hoe te handelen in een noodsituatie, om u, uw medewerkers, klanten en andere bezoekers snel in veiligheid te kunnen brengen.

BHV is niet zomaar een vrijwillige keuze, het is een verplichting voor iedere organisatie op basis van de ARBO-wetgeving. Dat betekent dat er altijd iemand aanwezig moet zijn met de juiste certificering. Een geldige certificering, om up-to-date kennis te kunnen garanderen. Boek een BHV cursus om het certificaat te kunnen halen en zorg vervolgens ieder jaar voor een officiële herhaling. Het diploma is 1 jaar geldig, waardoor het belangrijk is om die ieder jaar te verlengen en daarmee netjes te blijven voldoen aan de belangrijke verplichting.

Inhoud van de BHV cursus

De BHV cursus richt zich op een aantal mogelijke noodsituaties, zodat uw gecertificeerde medewerkers goed kunnen handelen. Bijvoorbeeld op het moment dat er brand uitbreekt, net als wanneer er iets gebeurt met personen binnen de organisatie. Een BHV’er weet de situatie goed te analyseren, weet wat er moet gebeuren en heeft geleerd hoe op de juiste manier in actie te komen.

Op de vraag ‘wat is BHV’ zijn wat dat betreft verschillende antwoorden mogelijk. Het is een verplichting voor iedere organisatie, staat voor bedrijfshulpverlening en garandeert vooral optimale veiligheid. Om u daar geen zorgen over te hoeven maken, zodat u binnen uw bedrijf op een veilige manier kunt werken.

Wat is een BHV'er?

De BHV is verplicht en zorgt er binnen het bedrijf voor dat u bent voorbereid op eventuele calamiteiten en noodsituaties. Zorg ervoor dat er altijd iemand aanwezig is die een BHV cursus volgde en daarvoor een geldig certificaat heeft. Op basis van de basistraining of aan de hand van de herhaling. En twijfelt u over de cursus, een herhaling of bent u benieuwd naar de inhoud? Wij vertellen u graag wat BHV is en hoe de verplichting geldt voor uw organisatie.